Rijst met Kip & SesamzaadjesAantal personen:

 2

 

Ingredienten:

100 gram zilvervliesrijst

250 gram broccoli

2 kipfilets

25 gram honing

25 ml sojasaus

45 ml water

5 gram maizena

beetje gember

gemalen rode peper

10 gram sesamzaadjes

 

 

 

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze ongeveer 7-8 minuten in een pan met water. Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze in een pan met wat water. Meng voor de saus de sojasaus in een kleine kom met water, honing, maizena, gember en gemalen rode peper. Doe de saus bij de kip in de pan en laat dit 10 minuten erin tot de kip alle saus heeft opgenomen. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer alles bij elkaar in een diep bord.

 

Voedingswaarde:

Calorien 470

Koolhydraten 53

Eiwitten 45

Vetten 6

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0