Homemade MuesliAantal personen:

 

 

Ingredienten:

120 gram rauwe honing

140 ml sinaasappelsap (zelf persen)

1 eetlepel geraspte sinaasappelschil

250 gram havermout

125 gram zemelen

125 gram geraspte kokos

125 gram pompoenpitten

125 gram zonnebloempitten

75 gram sesamzaadjes

125 gram rozijnen (of gedroogde cranberries)

75 gram gedroogde abrikozen (gehakt)

Ovenschaal/plaat

Bakpapier

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verwarm de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil in een pan op middelhoog vuur. Verhit het mengsel ca. 3 minuten onder voortdurend roeren. Meng de havermout, de zemelen, de geraspte kokos, de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de sesamzaadjes in een grote kom. Voeg het honingmengsel toe en roer het geheel goed door. Verdeel het honing-granenmengsel over de ovenschaal en bak het geheel ca. 25 minuten totdat het mengsel goudbruin en krokant is. Laat de muesli afkoelen en meng de rozijnen en abrikozen erdoor.


Reactie schrijven

Commentaren: 0