Tofu TeriyakiAantal personen:

 2 porties

 

Ingredienten:

150 gr sperziebonen

200 gr quinoa

130 gr tofu

1 tl sesamolie

2 el sojasaus

1 tl geraspte gember

25 ml ahornsiroop

1 tl maizena

1 el rijstazijn

40 ml water

1 teentje knoflook

1 lente-uitje

 

Bereiding: 

Bereid de quinoa en dep de tofu droog met een schone theedoek of keukenpapier. Snij de tofu in blokjes en bak die in de helft van de sesamolie tot ze goudbruin zien. Maak intussen de saus door sojasaus, de rest van de sesamolie, gember, ahornsiroop, maizena, rijstazijn en water door elkaar te roeren. Pel en plet de knoflook en doe die bij de saus. Roer goed door. Doe de tofu in een kom en zet apart. Bak in dezelfde pan de sperziebonen ongeveer 10 minuten. Voeg de tofu en de saus toe, roer goed door en laat nog 10 minuten doorpruttelen. Snijd intussen de lente-ui in ringetjes. Dien de inhoud van de pan op met de quinoa en garneer met  de lente-ui.

 

Voedingswaarde:

Calorien 582

Koolhydraten 80

Eiwitten 26

Vetten 15

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0