Zoete Aardappel Pizza



 Ingredienten:

Pizzabodem:

400 gram zoete aardappel

70 gram patent speltbloem

1 ei

peper en zout

 

Toppings:

Hüttenkäse

Veldsla

Parmaham (Je kan ook kiezen voor kipfilet)

Cherry tomaatjes

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de aardappel in ruim voldoende water gaar. Giet de aardappelblokjes af en laat ze vervolgens droog stomen. Hoe droger de aardappelblokjes zijn, hoe beter de pizzabodem straks te maken is. Stamp de zoete aardappel fijn en voeg de speltbloem, het ei en peper en zout toe. Roer het geheel even goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C. Stort het zoete aardappelmengsel op het bakpapier en vorm dit met een lepel tot de juiste vorm. Het klopt dat het meer een beslag is dan deeg, je zou het makkelijk moeten kunnen scheppen met een lepel. Dit komt straks tijdens het bakken wel goed! Bak de pizzabodem in het midden van de oven in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. Top de pizzabodem af met de bovenstaande toppings, de hüttenkäse vervangt hiermee de reguliere tomatensaus en kaas!


Reactie schrijven

Commentaren: 0